BOZAR BRUSSELS X HUAWEI ‘#REVEAL THE REAL YOU’

Iedereen fotograaf. Daar lijkt het wel op als we door Instagram scrollen. De digitalisering en technologische vooruitgang zorgen ervoor dat fotografie toegankelijker is dan ooit.

Technologiebedrijf Huawei speelt al lang in op deze evolutie. Zo werkten ze samen met het legendarische merk Leica om de ultieme smartphone camera te ontwikkelen. Dat het merk een hart heeft voor fotografie en talent, wordt nu extra in de verf gezet met 'Reveal The Real You'.

Met 'Reveal The Real You' spoorde Huawei opkomende Belgische fotografen aan om hun passie te delen via fotografie. Met deze unieke oproep richt Huawei zich specifiek tot een generatie die via het scherm naar de wereld kijkt en communiceert via beelden, zowel op smartphone als camera. Instagram was het platform bij uitstek om zich te richten tot deze hedendaagse kunstenaars en creatievelingen. Een goede zaak, vindt ook fotograaf Jonathan Sommereyns, “Vroeger reageerden traditionele fotografen vaak smalend op smartphonefotografie. Maar tegenwoordig komt de kwaliteit van die foto’s op een niveau dat moeilijk te onderscheiden valt van klassieke fototoestellen. Het is mooi dat er aandacht is voor deze kunstvorm en dat deze tentoonstelling een plaats krijgt in BOZAR.” Jonathan is een van de fotografen die mee zijn schouders onder het project zette.

Ook bij BOZAR merkt men de impact van innovatie en technologie op fotografie als kunstvorm. “Fotografie is de kunst die je ziel blootlegt. Een foto is de hartslag van een intieme herinnering. Daarom neemt de fotografie – van street photography tot de grootste namen - bij BOZAR zo’n belangrijke plaats in tussen alle andere disciplines.”, aldus Sophie Lauwers, Head of BOZAR Expo en jurylid van ‘Reveal The Real You’.

Yves Leemans, Marketingdirecteur bij Huawei, is enorm tevreden met het resultaat: “Met meer dan 1600 deelnames, overstijgt deze wedstrijd onze stoutste verwachtingen. De tentoonstelling in BOZAR vormt een ‘analoog’ verlengstuk van de campagne.” De foto’s worden er in een stijlvolle opstelling getoond aan het publiek. De toegang tot de tentoonstelling is gratis. “Met Reveal The Real You willen we aantonen dat fotografie en kunst toegangkelijker is dan ooit. Het spreekt voor zich dat we iedereen ook de kans willen geven om het eindresultaat te bewonderen.


- 8/24 december, 2017

HET GASTHUIS X GROUPEXHIBITION

In juni 2017 studeerden Maarten, Vincent en Robin samen af aan LUCA School of Arts, Narafi, te Brussel. Samen volgden ze de opleiding ‘Audiovisuele Kunsten: Fotografie’. Na deze opleiding ontwikkelden ze elk hun eigen stijl en hun namen werden al snel bekend door het grote publiek. Bijna twee jaar later besluiten ze om terug samen te komen en hun beste werken te exposeren in een gezamenlijke expo in het cultuurcentum van Aarschot.